Malaysia Sudah 51 Tahun Merdeka; Umurku Juga Bertambah

31 Ogos 2008 (Ahad)-  Alhamdulillah, tepat jam 12.00 tengah malam tadi, Malaysia sebuah negara berdaulat telah menyambut Kemerdekaan kali ke- 51. Berkat rintihan jerih perih para pejuang kemerdekaan tidak ketinggalan pengorbanan para ulamak Malaysia dahulu yang turut sama memperjuangkan agenda kemerdekaan termasuk seluruh rakyat Malaysia pada waktu itu, kita semua pada hari ini dapat menikmati keselesaan dan kesenangan pada hari ini. Terima kasih, moga Allah membalas jasa bakti pejuang- pejuang kita. 

Cabaran Mempertahankan Erti Kemerdekaan

Sebagai generasi yang mewarisi erti kemerdekaan, kita sewajarnya mempertahankan kemerdekaan ini dalam erti kata yang sebenar. Kita wajb mempertahankan bumi Malaysia daripada di jajah, wajib juga kita mempertahankan aqidah kita daripada dijajah dan diporak perandakan. Wajib juga kita menjaga diri kita dan masyarakat seluruhnya daripada tersasar daripada hukum syariah Allah. Karat jahiliyyah perlulah ditanggalkan sepenuhnya daripada terus menyelebungi diri, keluarga dan masyarakat.  Wajib juga kita menyelamatkan diri kita daripada terus dijajah oleh syaitan.

UMURKU SUDAH 26 TAHUN

Alhamdulillah, setiap tahun dentuman bunga api dan mercun memenuhi angkasa pada sambutan hari merdeka, umurku juga akan terus bertambah.Mengikut takwim miladi, 31 Ogos 2008 ini, umurku sudah genap menjengah 26 tahun. Sudah 26 tahun diberikan pinjam usia. Semoga usia yang mendatang ini akan terus dilimpahkan kesihatan dan kemurahan rezeki. Moga diberikan kekuatan juga oleh Allah untuk terus mewaqafkan diri ini untuk terus memartabatkan agama  di muka bumi. Selagi nyawa dikandung badan, akan ku terus mewarisi kerja Nabi ini.

12.50 AM. 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: